sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Kunkku (Handskes Lustiga Ludde) Turun KV:ssa, tuomarina Kurt Nilsson, Ruotsista



Ilmoitin pojan nuorten luokkaan, vaikka täyttikin juuri vasta sen 15 kk. Tietenkin poika alkoi pudottamaan turkkiaan, kun näyttely läheni. Tuntui aika turhalta lähteä 37 koiran joukkoon puoliturkkisen pikkupojan kanssa, mutta niin vaan lauantaiaamuna auto startattiin ja poikettiin Säkylästä hakemaan Marja mukaan.
Hiukkasen jännitti, miten tämä maalaistollukka reagoi messukeskuksen vilinään, mutta ei kyllä silmäkään juuri räpsähtänyt kun ovesta sisälle käveltiin. Kaikki oli hauskaa (varsinkin rotukaveri Kössi, johon Kunkku rrrakastui) ja poika osasi myös rentoutua ja nukkua hallin vilinässä. Häkkiähän ei tietenkään mukaan otettu, kun ajatuksena oli käväistä nopsasti rotukehässä ja vähän ostoksilla ja lähteä valoisaan aikaan ajaelemaan kotia kohti.
Kurt Nilsson tsekkasikin koirat tehokkaasti ja tarkasti, ihan kaikki hampaatkin katsottiin. Kunkku ilmeisesti ainoana myös mitattiin, tosin saatua korkeutta ei arvostelulapussa ole. Pöydällä ollessaan tuomari suputteli Kunkulle kaikenlaista ja hoksasin, että taitaa tykätä pojasta. Ja näin myös oli ja hän sijoitti pojan nuorten luokan ykköseksi ERIllä kera SA:n. Tässä vaiheessa olinkin jo aivan onneni kukkuloilla :-)
Paras uros-kehään mennessä hoksasin, että meillä on mahis SERTiin tai vara-SERTiin, mutta kun kaksi hyvin menestynyttä urosta sijoitettiin kolmanneksi ja neljänneksi ja jäimme hienon valiouroksen kanssa pyörimään ja juoksemaan edestakaisin, meinasin pyörtyä. Ja niin vain tuomari valitsi Kunkun ykköseksi ja käteen lyötiin SERT ja CACIB!
Sen jälkeen jännäsimme narttukehän ja totesimme, ettei tätä nyt ihan pikapikaa käymiseksi voi sanoa...Nuortenluokassa kilpaili Kunkun sisko Emma (Handskes Lyckliga Lillan) ja se sai myös hienosti ERIn ja sijoittui luokassaan kolmanneksi.
Veteraaninartuissa kisasi Marjan kasvatti Nallenevan Viisasten Kivi "Pörrö", joka oli upeasti ROP-veteraani, onnea Marjalle ja Susannalle!
Sitten ROP-kehään, jossa pikkupoika sai vastaansa menestyneen valioluokan nartun, joka valmistui INTiksi juuri tässä näyttelyssä. Niin vain sielläkin se vielä jaksoi itsensä esittää ja tuoda parhaat puolensa esiin ROPin arvoisesti.
Isossa kehässä ei menestystä tullut, mutta poika esiintyi siellä, kuin se olisi aina juossut kokolattiamatoilla.
Arvostelu: "Utmärkt huvud och uttryck. Utmärkt hals. Goda propotioner. Bra bröstparti, välvinklad och välstälde ben. Bra benstomme, utmärkt rörelser"
Kuvat: Marja Lainepää

3 kommenttia:

  1. Tosi upeeta!onnea tätäkin kautta..

    VastaaPoista
  2. Onnea tätäkin kautta. Kössiltä terkut "rakkaalle". Teeman kunniaksi mamma piirsi äänestyslappuun aiheeseen sopivan numeron :D

    VastaaPoista